Tq for the Visit.... =)

Saturday, August 6, 2011

Buah Melaka, Tembikai dan Air Tembikai

Hari Kelima kami buat kanji (bubur lambuk) with pecal.... lupa plak tangkap gambo kanji.. Juadah sampingan berbuka utk hari ke 5.. kueh fav yg plg mudah dibuat.... i like
2 cwn Tepung pulut + 1 cwn lebih sikit air.... gaulkan dan uli jd bebola kecik2.. letak buah melaka yang dh potong dadu kat tgh... sebelum tu didihkan air... dh didih tu masukkan bebola2 tu, tggu sampai dia timbul kat atas.. guna tapis kecik tu kluarkan depa dan golek2kan depa dalam kelapa parut yg diletak sedikit garam.. hohoho siap sudah...  

minuman utk berbuka.. jus tembikai.. alhamdulillah tembikainya elok merah dan manis... so xyah letak gula manyak2..

2 comments:

  1. Camne boleh tau tembikai tu manis???? hehhe...jeng, jeng, jeng.....

    ReplyDelete
  2. teeettt.. oppps kena editla entry... hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...