Ramadhan ke-7 sibuk buat bekas kuih tako ni guna daun pandan.... hihihi.. sengkuang cina dh dkt 2 bln beli xbuat2 jgk kuih ni.. akhirnya memaksakn diri membuatnya... hohoho
tadaaaaa...
Ramadhan ke-8 plak ~ mari membuat kuih tako... yeayyy.. mcm nk buat meniaga plak... hohoho dessert utk 3hari ni...
hijau ni lapisan bawah... 1 cawan tepung hoen kwee + 1 1/2 cwn gula + 6 cwn air + sedikit garam + sengkuang cina yg dipotong dadu (ikut suka bape byk yg disukai) = masak sehingga pekat .. kemudian tuang dlm bekas yg disukai
putih tu lapisan atas.. santan 5 cwn santan kotak + 2 cwn air + 1 cwn tepung hoen kwee putih + sedikit garam = masak hingga pekat.. kemudian leh tuang atas lapisan atas
tadaaaa.. leh mkn ngan nyum nyum... alhamdulillah
sy buat jual kuih ni.. sedap...
ReplyDelete